Integritetspolicy

Vilka vi är

Vår webbplatsadress är: http://www.svenskapride.se och vi är en ideell förening som samlar Pridearrangörer under samma paraply

(GDPR) är en ny dataskyddslag som började gälla inom EU den 25 maj 2018, och som ersätter den svenska personuppgiftslagen (PuL). Personuppgifter är Svenska Pride vill att du skall känna dig trygg med hur dina person­uppgifter hanteras, och vi är öppna med vilken information som samlas in, behandlas, sparas och delas.

Den nya lagen innebär att du som medlem har ett antal rättigheter, bland annat kan du beställa hem ett utdrag med vilka uppgifter vi har sparat om dig, eller be att få dina uppgifter raderade. Kontakta oss då gärna på medlem@svenskapride.se – eftersom vi är en liten förening skickar vi av kostnadsskäl helst informationen via e-post. Om du inte redan har en e-postadress registrerad hos oss så återkom gärna med den! ­Endast medlemmar som begär att få sina personuppgifter raderade vid eller efter utträde ur föreningen tas bort ur systemet.

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

Kommentarer

När besökare lämnar kommentarer på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret samt besökarens ip-adress och user agent-sträng som hjälp för detektering av skräpmeddelanden.

En anonymiserad sträng som skapats utifrån din e-postadress (även kallat hash-värde) kan komma att sändas till tjänsten Gravatar för att avgöra om du finns registrerad där. Integritetspolicyn för tjänsten Gravatar finns på https://automattic.com/privacy/. När din kommentar har godkänts kommer din profilbild att visas publikt tillsammans med din kommentar.

Media

I vissa fall sparar vi fotografier, om de kan anses vara av kulturhistoriskt intresse nu eller i framtiden. Exempel på detta kan vara från olika pridefiranden/pridearrangemang..

Kontaktformulär

Uppgifterna i kontaktformuläret sparas så länge som det behövs vad gäller t ex bokföringslagen.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookie-filer, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Analys

Vilka vi delar dina data med

Vi delar inte/säljer inte din data till tredje part.

Hur länge vi behåller era uppgifter

Om du skriver en kommentar kommer kommentaren och dess metadata att sparas utan tidsgräns. Anledningen till detta är att vi behöver kunna hitta och godkänna uppföljningskommentarer automatiskt och inte lägga dem i kö för granskning.

För användare som registrerar sig på er webbplats (om sådana finns) sparar vi även de personuppgifter de anger i sin användarprofil. Alla användare kan se, redigera eller radera sina personuppgifter när som helst (med undantaget att de inte kan ändra sitt användarnamn). Även webbplatsens administratörer kan se och redigera denna information.

Vilka rättigheter du har över dina data

Om du har ett konto eller har skrivit några kommentarer på denna webbplats kan du begära en exportfil med de personuppgifter vi har om dig, inklusive alla uppgifter du har gett oss. Du kan också begära att vi tar bort alla personuppgifter vi har om dig. Detta omfattar inte eventuella uppgifter som vi är tvungna att spara av administrativa, legala eller säkerhetsändamål.

 

Vart vi skickar dina uppgifter

Kommentarer från besökare kan komma att kontrolleras via en automatiserad tjänst för detektering av skräppost.

Svenska Pride delar inte dina personuppgifter med andra organisationer eller företag, annat än vad som är nödvändigt för att ev framställa och skicka förening­ens publikationer/ informationsblad/inbjudningar. Vid de till­fällena kräver vi att mottagarna hanterar upp­gifterna på ett lika säkert sätt som vi.

Din kontaktinformation

Svenska Pride samlar endast in och sparar ditt namn, e-postadress, telefonnummer och notering om betalning av medlemsavgift för Pridearrangör för att kunna skicka ut/kontakta dig ang vårt nyhetsbrev, inbjudningar mm samt information om vad som händer i föreningen. I vissa fall sparar vi även fotografier, om de kan anses vara av kulturhistoriskt intresse nu eller i framtiden. Exempel på detta kan vara från olika pridefiranden/pridearrangemang.

Hur vi skyddar din information

Vi skyddar din information på det sätt att vi använder ett auktoriserat bokföringsprogram för medlemsuppgifter.

Branschkrav om delgivning av information

Läs mer på Datainspektionens hemsida om GDPR


Ytterligare information

 

Svenska Prides kontaktuppgifter:

info@svenskapride.se

medlem@svenskapride.se

Hemsida: www.svenskapride.se

Instagram: #svenskapride

Facebook: Svenska Pride